Duurzame inzetbaarheid, talentontwikkeling, sociale innovatie…

Allemaal termen die op een of andere manier de link leggen tussen de ambities, talenten en inzetbaarheid van de medewerkers en de ontwikkeling van je organisatie.

  • Weten alle medewerkers binnen je organisatie hoe zij precies bijdragen aan het succes van de organisatie?
  • In hoeverre zijn zij actief bezig met hun eigen ontwikkeling?
  • En weten ze deze te matchen met de organisatiedoelstellingen?

Ik help je daar graag mee en maak daarbij gebruik van het Business Model You®. Dit model maakt op heel creatieve, maar eenvoudige manier, inzichtelijk wat iemands toegevoegde waarde is voor zijn klanten of de mensen met wie hij samenwerkt. Bewustwording zorgt voor meer werkplezier van de medewerker en een betere inzet van talent binnen je organisatie.

Ik bied maatwerk in company workshops of trajecten aan, waarbij we kijken hoe het Business Model You® bij jouw organisatievraag kan helpen.

Bijvoorbeeld…

…als je mobiliteit van je medewerkers wilt stimuleren

Medewerkers die toe zijn aan een nieuwe stap in hun loopbaan of die door een reorganisatie hun loopbaan een nieuwe wending gaan geven, staan vaak voor een lastige klus. Zij vragen zich af: Wat wil ik nou echt?, Waar ben ik nou echt goed in? Waar krijg ik energie van? Hoe laat ik een nieuwe werkgever zien wat ik te bieden heb? Vanuit organisatieperspectief is het fijn als mensen snel op het goede spoor zitten en daarin gericht en actief stappen gaan zetten.

Juist voor deze mensen is de workshop Aan het roer! (van je loopbaan) ontwikkeld. Met een positieve insteek, uitgaande van de kracht van de medewerker, met creatieve werkvormen en sterk gericht op DOEN. Medewerkers kunnen zich inschrijven voor een open inschrijving-workshop of we organiseren een in company traject waarin meer maatwerk mogelijk is.

…om medewerkers te laten nadenken over hun eigen rol binnen de organisatie

In POP-gesprekken staat de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker centraal. Met behulp van het Business Model You® koppelen we de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker aan de ontwikkeling en doelstellingen van de organisatie. Medewerkers leren hierdoor beter reflecteren op hun eigen rol binnen de organisatie. Zeker relevant bijvoorbeeld in tijden van verandering, bij een gewijzigde koers of nieuwe toekomstvisie.

….om talenten, interesses en ambities binnen teams boven tafel te krijgen

Medewerkers die hun eigen persoonlijke business model opstellen en delen binnen het team zijn beter in staat om elkaars talenten te herkennen en dus ook effectief in te zetten binnen het team. Dit creëert win-win situaties. Medewerkers die zich bewust zijn van hun eigen ontwikkeling en tegelijkertijd de teamprestaties laten groeien. Koppel dit aan de ontwikkeling van de organisatie en het wordt een goed afgestemd geheel.

…om het (interne) klantbesef van je medewerkers te stimuleren

Een belangrijk element binnen het Business Model You® is het element ‘wie je helpt’. Dit zijn je klanten, collega’s of andere samenwerkingspartners. Om jouw persoonlijke toegevoegde waarde voor je klant helder te krijgen, is het belangrijk om je klant goed te kennen. Door dit bespreekbaar te maken binnen de organisatie en zeker ook met je klanten, kun je de waarde die je gezamenlijk voor de klant creëert vergroten. Het Business Model You® werkt daarbij als analysemodel.

Kennismaken?

Wil je zelf ervaren hoe het Business Model You® werkt? Speciaal voor HR-managers en leidinggevenden heb ik een korte workshop ontwikkeld die je laat kennismaken met de kracht van het model.

Heb je interesse? Laat het me weten. Dan plannen we vrijblijvend een kennismakingsworkshop en praten we daarna door over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Bel me: 06 37738890
Mail me: kirsten@aanhetroer.com