Kirsten Jacobs (Iedereen aan boord?!) verzorgt de workshops Aan het roerIk ga je begeleiden tijdens de workshops. Mijn naam is Kirsten Jacobs. Ik begrijp als geen ander hoe goed het voelt om zelf aan het roer te gaan staan van je loopbaan.

Een paar jaar geleden heb ik het zelf gedaan. Altijd mooie banen gehad en eigenlijk steeds van het een in het ander gerold. Een jaar of 5 geleden ging ik opnieuw de collegebanken in voor een executive master in public en non-profit management bij Tias School for Business & Society in Tilburg. Op dat moment werkte ik al 9 jaar bij dezelfde organisatie. Door die opleiding leek de wereld ineens een heel stuk groter. Mijn studiegenoten kwamen allemaal uit verschillende organisaties. Samen absorbeerden we bakken aan theorieën en wetenschappelijke feiten. Maar we werkten ook samen aan opgaven uit onze eigen verschillende organisaties. Toen is het vuurtje bij mij aangewakkerd. Ik ontdekte wat er binnen andere organisaties speelde en wat ik daaraan kon bijdragen. Ik wilde de wereld gaan verkennen. Nou ja, de wereld… Ik wilde dat vertrouwde nest uit. Hartstikke spannend natuurlijk.

Na veel verkennende gesprekken was er een nieuwe baan. Ik werd hartelijk uitgezwaaid door mijn collega’s en vol enthousiasme begon ik. Wat leerde ik veel die eerste tijd. Opnieuw je plekje ontdekken, nieuwe materie uit een nieuwe branche, een compleet nieuw netwerk. En ik deed dingen waarvan ik dacht: ‘Was ik dat nou net?’. Fantastisch! En goed voor je zelfvertrouwen.

Toch was dat niet de organisatie waar ik echt thuishoorde. En dat verkennen van de wereld was pas net begonnen, toch? Toen ik me dat besefte heb ik het drastischer aangepakt. Ik heb mijn baan opgezegd en daarmee echt ruimte in mijn hoofd en agenda gecreëerd om te gaan ontdekken waar ik blij van werd.

Toen gebeurde er iets moois. Er kwam werkelijk ruimte om na te denken, ruimte voor eigen ideeën en ruimte om nieuwe onderwerpen te verkennen. Ik ging naar symposia van onderwerpen die mij aanspraken, zocht contact met mensen die volgens mij een top-baan hadden en meldde me aan als vrijwilliger bij een ouderenzorg-organisatie bij mij in de buurt. Tijd voor mezelf en tijd voor een ander.

Ergens in die grote ontdekkingstocht kwam het Business Model You® op mijn pad. De manier van denken sprak mij aan. Alles wat ik in die tijd ontdekt had over mezelf kon ik hierin kwijt. Ik leerde benoemen wat mijn toegevoegde waarde was. Ik leerde ontdekken wie ik graag daarmee wilde helpen. En alles waar ik in het verleden blij van werd of succesvol mee was kreeg hierin een plek.

Iedereen aan boord?! is het bedrijf van Kirsten Jacobs

Iedereen aan boord?! is het bedrijf van Kirsten Jacobs

Zo ontstond mijn eigen bedrijf Iedereen aan boord?! waarin in programma’s ontwikkel gericht op meer werkplezier, beroepstrots en meer slagkracht binnen organisaties. De onderwerpen die ik zelf heel belangrijk vind en heb ontdekt dat ik daarin echt een meerwaarde kan bieden.

In mijn enthousiasme over het Business Model You® heb ik afgelopen tijd zo veel mensen aangestoken, dat deze workshops bijna vanzelf ontstonden. Ik ging de opleiding volgen bij de bedenker van de methode, Tim Clark. Dat gaf mij het predicaat Masterclass Certified Practitioner Business Model You®.

En nu help ik er bedrijven mee die zo in ontwikkeling zijn, dat medewerkers mee moeten ontwikkelen. Hoe beter dan dat te doen door mensen zelf aan het denken te zetten over hun persoonlijke toegevoegde waarde?

Mijn missie: anderen laten voelen hoe fijn het is om zelf aan het roer te gaan staan van je eigen loopbaan!

Maar ik gun iedereen zo’n fijne tool om mee te werken. Er zijn zo veel mensen bij wie de vraag ‘Wat wil ik nu echt?’ steeds maar door het hoofd speelt. Of mensen die wel een vaag gevoel hebben wat ze willen, maar gewoon niet weten hoe ze dit om kunnen zetten in iets concreets en een plan voor de toekomst. Jou kan ik helpen! Natuurlijk kun je gewoon het boek kopen, maar vraag eens aan een oud-deelnemer wat de kracht van de workshop is. De creativiteit, de snelkookpan waar je inzit, het samenwerken met de andere deelnemers… allemaal elementen die je snel op het goede spoor zetten. En dat gun ik jou ook.

Hartelijke groet,

Kirsten Jacobs

Vragen? Ideeën? Samenwerken? Leuke opdracht? Bel me: 06-37738890 of mail me: kirsten@aanhetroer.com