Masterclass Certified Practitioner Business Model You®

Masterclass Certified Practitioner Business Model You®? Ja, een hele mond vol, hè. Ofwel iemand die getraind is in het gebruik van het Business Model You® door de bedenker van de methode zelf, Tim Clark. En dat ben ik dus nu. 

Afgelopen week volgde ik de Business Model You® Masterclass Practitioners Course. Twee bijzondere dagen omringd door mensen met 13 nationaliteiten. Wauw!20161118_104056

Het Business Model You is een methode die je helpt om helder te maken wat jij te bieden hebt aan je klanten, je collega’s of anderen met wie je samenwerkt. Nuttig bijvoorbeeld als je je carrière een nieuwe wending wilt geven. Of nuttig als je als organisatie je medewerkers wilt laten nadenken over hoe zij bijdragen aan het succes van de organisatie.

Dag 1 stond in het teken van het beter leren kennen van het model. Nu kan ik het boek dromen, maar om van de master himself uitleg te krijgen is toch anders. Wie al eens zijn community bezocht heeft, heeft vast ook wel eens een filmpje gezien van Tim. Je ziet dan een hartelijke, vrolijke man. In het echt is dat niet anders. Stap voor stap neemt hij ons eerst mee in het Business Model Canvas om daarna de stap te maken naar het Business Model You. Mooie bonus van deze masterclass is dat je je eigen model ook nog een tandje scherper weet te formuleren. We werken veel in duo’s en trio’s en worden op deze manier continu gecoacht door onze medecursisten. Zo komen we steeds meer tot de kern.

img-20161119-wa0004Om onze geesten helemaal los te maken van ons huidige model krijgen we een leuke opdracht. Hij vraagt naar onze geheime superkracht. Een vaardigheid waar je over beschikt maar die eigenlijk niemand kent. Die superkracht vormt de basis voor een nieuw business model. Mijn studiegenoten mogen mij vervolgens helpen om dit model om te zetten naar een model dat de wereld gaat domineren! En zo vormt mijn geheime talent achter de naaimachine ineens de basis voor een activiteitenbegeleidingsprogramma voor eenzame ouderen. Ik zal je de details maar besparen 😉

De werkvormen zijn creatief en al werkend in verschillende groepjes leer ik steeds andere mensen kennen. En ook hier blijkt hoe fijn de frisse blik van een ander is. Leuk onderdeel van de middag is ‘de reünie’. We zijn ineens een jaar later in de tijd en we komen elkaar tegen op Schiphol. Er is flinke vertraging dus er is volop tijd om bij te praten. En wat hebben we een succesvol jaar gehad allemaal! We brengen ons nieuwe businessmodel hiermee tot leven. En we lachen wat af!

Op dag 2 stond het opzetten en faciliteren van workshops centraal. En daarmee kreeg ik weer nieuwe inspiratie voor de workshops Aan het roer! Mijn deelname en bijdrage werd beloond met het predicaat Masterclass Certified Practitioner Business Model You®. Al met al een prachtige ervaring!

Kirsten Jacobs Certified Practitioner Business Model You®

 

Benieuwd naar mijn workshops?

Wil jij ook zelf meer regie over je eigen loopbaan? Kijk dan eens of mijn workshops bij je passen.
Heb je vragen?

Bel me:  06 37738890
Of mail me:  kirsten@aanhetroer.com

Leave a Reply