Roerganger: Vanessa van der Sommen

In de serie ROERGANGERS breng ik de verhalen in beeld van mensen die heel bewust hun loopbaan een nieuwe wending hebben gegeven. De meesten van hen heb ik ontmoet in mijn workshops AAN HET ROER?!. De basis voor deze workshop is het Business Model You®. Dit model helpt je concreet te maken wat jou uniek maakt voor je klanten of de mensen waarmee je samenwerkt. En het helpt je om antwoord te geven op de vraag: “Wat wil ik nou echt?”.

Roerganger #1. “Je bent goed zoals je bent en je mag er zijn”.

happynes-vanessa-van-der-sommenVanessa van der Sommen werkte lange tijd in de onroerend goed branche en daarna in de hypotheken branche, maar op een gegeven moment voelde zij dat ze in die branche niet goed op haar plek zat. In 2010 besloot zij het roer om te gooien en om haar hart te volgen. Dit is het werken met en begeleiden van kinderen.

Lees haar verhaal:

Al sinds mijn vijftiende pas ik al op kinderen. Kinderen hebben me altijd al gefascineerd. Kinderen zijn zo puur, zo eerlijk. Heerlijk vind ik dat! Het is mijn passie om kinderen weer te helpen om zich goed en op hun plek te voelen. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zichzelf mag zijn en dus in zijn eigen kracht staat! Ik ben heel dankbaar wanneer ik kinderen hierbij mag en kan helpen.

Inmiddels zijn we zo’n 6 jaar verder nadat ik besloot om het anders aan te gaan pakken. In de tussentijd is er veel gebeurd. Ik ben in 2010 de opleiding Pedagogisch Werker 3 gaan volgen en ging stage lopen bij een kinderdagverblijf. Zo zat ik dus jaren na mijn HEAO-opleiding weer in de schoolbanken, maar dat beviel goed. Daarna ben ik als gastouder gaan werken voor verschillende gezinnen. De persoonlijke aandacht die je als gastouder aan kinderen kan geven, spreekt mij enorm aan. Ik merkte dat ik meer wilde doen voor kinderen en startte bij Sonnevelt Opleidingen de opleiding Kindercoach. En vervolgens specialiseerde ik me verder in de coaching van hoogsensitieve en hoogintuïtieve kinderen.

Je bent goed zoals je bent en je mag er zijn

happynesNu zit ik op mijn plek. Ik kan doen wat ik graag wil en wat echt past bij mij. Ik krijg van anderen terug dat ik rust en vertrouwen uitstraal en dat merkt een kind. Tijdens het volgen van de opleiding Kindercoach kreeg ik te horen: Je bent goed zoals je bent en je mag er zijn. Dit waren en zijn voor mij nog steeds hele mooie woorden en deze woorden wil ik ook graag overbrengen op kinderen. Ik wil ze graag deze woorden laten ontvangen en laten ervaren wat dit met je doet. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich gelukkig voelt, vandaar de naam Happy-Nes Kindercoaching.

Handvatten om te bouwen aan mijn coachpraktijk

Als kersverse ondernemer gaat er een nieuwe wereld voor me open. Want hoe zet je je coachpraktijk nu goed op de kaart? Via Kirsten heb ik het Business Model You® ontdekt. Het geeft mij meer focus. Als ik nu kijk naar ‘wie helpt mij’ mis ik bijvoorbeeld nog verwijzers die me kennen en weten wanneer ze naar mij door kunnen verwijzen. Dus ga ik kijken hoe ik nog meer contacten kan leggen met bijvoorbeeld kinderopvangorganisaties en scholen in de buurt. Als ik in samenwerking met hen workshops kan organiseren doe ik én wat ik graag doe én laat ik mezelf zien.
En ik denk er bijvoorbeeld ook over na om voor het Centrum voor Jeugd en Gezin trainingen Positief Opvoeden te gaan geven. Dat vind ik hartstikke spannend, maar ik zie nu ook welke impact dat kan hebben voor mijn zichtbaarheid en bekendheid als kindercoach in deze regio. En zichtbaarheid zorgt voor meer klanten. Heel mooi om te zien hoe die wisselwerking is tussen al die elementen in het model.

Zoals ik kinderen en hun ouders handvatten wil geven, krijg ik hiermee zelf de handvatten om te gaan bouwen aan mijn coachpraktijk. En daar heb ik echt heel veel zin in!

Vanessa, dank je wel voor het delen van jouw verhaal!
Wil je meer weten over Happy-Nes Kindercoaching? Bezoek dan haar site.
Ben jij zelf ook een roerganger? Lees dan hieronder verder!

Het Business Model You van Vanessa ziet er zo uit. Met in het groen de nieuwe inzichten waar ze nog mee aan de slag gaat. “Wie je bent & Wat je hebt” is in een apart kader uitgelicht. 

BMY Vanessa van der Sommen

Wie je bent & Wat je hebt

BMY Vanessa van der Sommen

Ben jij een roerganger?

Heb jij ook bewust keuzes gemaakt in je loopbaan? Inspireer dan anderen om hetzelfde te doen en laat mij je verhaal opschrijven. We pakken dan het Business Model You® erbij en wie weet helpt je dat nog een stapje verder. Dat zou mooi zijn, toch?

Of wil je roerganger worden?

Vind jij dat het hoog tijd is om bewust keuzes te maken voor je loopbaan? Kijk dan of de workshop Aan het roer! iets voor je is. En mocht je daar vragen over hebben, laat het me weten.

Bel me:  06 37738890
of mail me:  kirsten@aanhetroer.com

 

Leave a Reply