En wat was jouw rol?

Als jij een ander uitlegt waar je goed in bent, vertel je dan over je projecten? Of vertaal je jouw bijdrage naar de waarde je daarmee creëert voor een ander? Daar gaat deze blog over.

Project stofkam? Project Appèl 2015? Project verkeerstoren? Project professionele standaard? Huh? Ja, ga dat maar eens uitleggen als je buiten je organisatie indruk wilt maken met die projecten. 

Een tijd geleden was het zo ver. Na 11 prachtige jaren bij het Openbaar Ministerie ging ik het vertrouwde nest verlaten. In die 11 jaren had ik de mooiste projecten volbracht, volop bijgedragen aan de ontwikkeling van de organisatie en collega’s wisten wat ze aan me hadden. De projecten kwamen bijna vanzelf naar me toe, omdat ze me kenden daar.

Ik wilde mijn vleugels uitslaan en ik werd vriendelijk uitgezwaaid door mijn collega’s. Maar voor het zover was, was er nog wel werk aan de winkel. Want hoe legde ik aan een buitenstaander uit wat ik al die tijd gedaan had? Voor veel mensen is het al lastig te begrijpen hoe het Openbaar Ministerie precies in elkaar steekt, laat staan dat die projecten iemand iets zeiden.

En is dat niet bij veel organisaties zo? Of je nu al jaren bij een grote bank werkt, binnen een verzekeringsmaatschappij of bij een waterschap. Denk maar eens aan al dat jargon dat je iedere dag gebruikt.

Maar de oplossing is simpel. Wat als niemand begrijpt wat je al die jaren gedaan hebt?

Dan moet je dus het anders uitleggen

Als je loskomt van het vertellen WAT je gedaan hebt, maar dit om weet te zetten in welke WAARDE je daarmee creëerde voor je baas, je klanten, je collega’s of andere samenwerkingspartners, dan begrijpt iedereen wat je bedoelt.

In het ene project was ik degene die zorgde voor overzicht en focus, die het management hielp om keuzes te maken. In een ander project was ik degene die de projectleden in beweging bracht, en de werkvloer enthousiasmeerde.

Door jouw bijdrage te verwoorden als HOE je helpt, spreek je een taal die iedereen begrijpt.

Je projecten worden dan een mooie illustratie van die waarde die jij levert.

Business Model You®, praat in toegevoegde waarde

In mijn workshops Aan het roer! (van je loopbaan) werk ik met het Business Model You®.

In dit model staat jouw persoonlijke toegevoegde waarde centraal. Juist voor degenen die al langere tijd binnen een zelfde organisatie werken is het denken in persoonlijke toegevoegde waarde een echte eye-opener.

Het model is gebaseerd op het Business Model Canvas dat door bedrijven gebruikt wordt om al hun strategische keuzes op 1 A4 inzichtelijk te maken. De waarde die zij bieden voor hun klanten vormt het uitgangspunt.

Het Business Model You® focust dus op jouw persoonlijke toegevoegde waarde en helpt je met jouw eigen strategische keuzes voor jouw loopbaan. Het brengt een aantal elementen in het model samen. De belangrijkste zijn:

  • wie je bent en wat je hebt: jouw persoonlijkheid, kennis en ervaring en jouw overtuigingen en ambities.
  • wie je helpt: je collega’s, je leidinggevende, je klanten, enz.
  • wie jouw helpt: hoe ziet je netwerk eruit?

De combinatie van al deze factoren laat zien wat jij te bieden hebt aan een ander en wat jou onderscheidt van anderen.

Wat wil ik nou echt?

Je kunt het Business Model You® gebruiken om te analyseren welke waarde jij op dit moment creëert voor een ander, maar interessanter is nog om het te gebruiken als analysemodel voor je carrière.

  • Heb je bijvoorbeeld wel scherp waar echt je ambities liggen?
  • Wat eventuele aanscherping van je ambities zou betekenen voor WIE je eigenlijk wilt helpen?
  • Weet je goed te verwoorden hoe jouw expertise een ander helpt?
  • Krijg je voldoende energie van wat je nu doet?
  • Heb je voldoende klanten?
  • Ben je zichtbaar voor anderen zodat ze je weten te benaderen voor nieuwe projecten?
  • Of zou je misschien liever nog bewuster kiezen welke projecten je wel of niet wilt doen?

Met het Business Model You® kun je keuzes maken! Je kunt het dus gebruiken om zelf aan het roer te gaan staan van je carrière. En dat is nou net waar mijn workshops voor bedoeld zijn. Interesse? Kijk hier om meer te weten te komen over de workshop. En kijk op de startpagina voor de data van de volgende workshops. Of misschien past 1-op-1 begeleiding beter bij je.

Leave a Reply