Wat wil ik nou echt?

Hoe vaak heb jij jezelf die vraag gesteld? Jij bent niet de enige. Type deze woorden in op Google en je vindt 16.100.000 vermeldingen.

Ook ik heb die vraag regelmatig gesteld. Op verschillende momenten, om verschillende redenen.
Op de middelbare school, toen ik moest kiezen na het VWO.
Een jaar of 10 geleden, toen ik uitgekeken was op mijn functie.
En ook toen ik jaren daarna in een prachtige functie zat, maar de organisatie flink aan het veranderen was. Pas ik hier nog wel, vroeg ik me af. Wordt het niet eens tijd om mijn vleugels uit te slaan?
En vorig jaar toen ik ontdekte dat de baan waar ik vol enthousiasme aan begonnen was, me niet bracht wat ik ervan verwacht had.

x20160831_124621In 2015 kwam het Business Model You® op mijn pad. Een methode om carrière je een nieuwe wending te geven en visueel te maken op 1 vel papier. Voor mij was het een eye-opener. Het was de start van het bouwen aan mijn eigen bedrijf.

Werkplezier

Kijk even naar al die Google-vermeldingen. Probeer je voor te stellen dat deze zoekopdrachten komen van iemand die nu bij een organisatie werkt en ’s avonds zo zijn eigen redenen heeft om thuis die woorden in te typen in de Google-zoekbalk. Verplaats je dan in zijn of haar manager. Zou hij door hebben dat een van zijn medewerkers met deze vraag rondloopt? Is zijn grootste zorg op personeelsgebied niet om de juiste mens op de juiste plek te krijgen? Iemand die met plezier zijn werk doet, trots is op wat hij doet en zich goed beseft hoe hij bijdraagt aan het succes van de organisatie levert toch meer waarde voor de klant dan iemand die dat niet doet?

Win-win all over!

Ben jij diegene die ‘Wat wil ik nou echt?’ net heeft ingetypt?

Hoe fijn zou het zijn om hier nu echt antwoord op te krijgen? En om hulp te krijgen bij de vervolgvraag ‘Hoe kom ik daar?’. En… om -goed voorbereid- dat gesprek aan te gaan met je leidinggevende. Want het gaat over jou en jouw toekomst? Want het is tijd om zelf aan het roer te gaan staan van je eigen loopbaan en je eigen ontwikkeling!

Of ben jij die manager?

Wat zou ik jou graag helpen om de ambitie en ideeën van je medewerker te matchen met de ambities, de uitgangspunten en de ontwikkeling van het bedrijf? Het zijn de mensen die de organisatie maken. Het zijn de mensen die de samen de waarde voor de klant creëren.

Organisatie-ontwikkeling meets persoonlijke ontwikkeling

Voor mij komen organisatie-ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling hier samen. En dat is wat ik nu echt wil. Mensen en organisaties samen laten groeien. Mijn toegevoegde waarde daarbij? Kijk maar:

wat-wil-ik-nou-echt-bmy-kirsten-jacobs

wat-wil-ik-nou-echt-kirsten-jacobs

 

Leave a Reply