Wat zeggen anderen over jou? Tips om een off-day af te sluiten met een glimlach op je gezicht.

Heb je een off-day?

Is vandaag zo’n dag dat het even tegenzit en je gelooft dat het nooit meer wat kan worden? Dan is dit een mooie exercitie voor jou. Het tovert namelijk gegarandeerd een enorme glimlach op je gezicht.

Als je aan het onderzoeken bent wie je bent en wat jou uniek maakt, breng je ook je netwerk in kaart. Dit zijn de mensen die je helpen om jouw doelen te bereiken. Je denkt dan al snel aan professionele contacten, maar vergeet niet dat je verschillende rollen hebt in het leven. Je bent ook zoon/dochter, man/vrouw, vader/moeder, vriend/vriendin, sportmaatje of …. zeg het maar. En in al die rollen breng jij jezelf mee. Heb je anderen wel eens gevraagd wat zij in jou waarderen? Probeer het eens en kijk wat dit aan inzichten oplevert.

Hoe pak je het praktisch aan?

Maak eens een lijstje van minstens 5 mensen die jij een appje gaat sturen met de boodschap:

‘Voor een ontwikkelopdracht heb ik je hulp nodig. De opdracht luidt: “Vraag vandaag een aantal mensen uit jouw omgeving om drie dingen over jou te noemen waar jij echt goed in bent”. Dat wil ik dus graag aan jou vragen. Wat waardeer je in mij? Denk er niet te lang over na, maar geef je eerste reactie. Wil je dat vandaag doen? Heel erg bedankt!’

Verstuur de appjes, ga achterover leunen en zie de mooie woorden binnenkomen. Neem aan het einde van de dag een momentje om de antwoorden op een groot vel te noteren en laat ze bezinken. Zeker weten dat je een fijne avond hebt.

Vertel!

Ik ben benieuwd… wat is het mooiste compliment dat jij vandaag kreeg?

Deel het in de comments hieronder.

 

Leave a Reply